Read More Read More
GET YOURSELF
REFRESHED

Bel mij op: 0683218275

Veelgestelde vragen

IPL behandeling

 

Veelgestelde vragen:

Hoe worden de behandelingen gedaan?
Is het wetenschappelijk verantwoord?
Is het echt veilig?
Hoe lang duurt een behandeling?
Is permanent ontharen pijnlijk?
Is het mogelijk om het haar alleen maar uit te dunnen?
Kan ik zonnen? (of onder de zonnebank?)
Is het gebruik van zelfbruiningscremes toegestaan?
Is behandelen op moedervlekken mogelijk?
Mag ik direct na het behandelen van een oksel deodorant gebruiken?
Hoe snel is het resultaat te zien?
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Voor mannen en vrouwen?
En jongeren?
Worden de IPL behandelingen vergoed door mijn verzekeraar?
Wanneer ontharen we niet?
Waarom de IPL van Roya’s studio?

Hoe worden de behandelingen gedaan?
Haren bestaan uit dood hoornmateriaal die groeien vanuit een haarzakje. In de haren bevindt zich meer of minder melanine. Dit is het pigment dat huid, haar en ogen kleur geeft. Er zijn 2 typen, eumelanine en feomelanine. Eumelanine is donkerbruin tot zwart en niet in water oplosbaar. Dit vinden we in donker haar. De in het haar aanwezige hoeveelheid Eumelanine is mede bepalend voor het slagen van een behandeling. In blond en rood haar bevindt zich geen eumelanine maar feomelanine. Daarom werkt een IPL hierop niet.
Eumelanine is het sterkst aanwezig in haren die zich in de groeifase bevinden. Daarom zijn alleen de haren die zich in de groeifase bevinden vatbaar voor het licht van een IPL flitslamp. Het proces van ontharen met de IPL is gebaseerd op het selectief vernietigen van de haarwortel met behulp van de door het flitslicht aan de haar afgegeven hitte-energie. De lichtenergie afgegeven door de IPL wordt aangetrokken en opgenomen door het haarpigment eumelanine en vervolgens naar de haarwortel geleid. Deze wordt vernietigd.
Omdat normaal gesproken slechts 20 % tot 30 % van het haar zich in de groeifase bevindt is na 1 behandeling in werkelijkheid dus hooguit 20% tot 30% van het haar behandeld. Helaas is het niet mogelijk exact te voorspellen wanneer een haar in de groeifase is.
Huidtype en haarkleur – de hoeveelheid eumelanine en dus de geleidbaarheid naar de wortel van de haar toe – zijn mede bepalend voor het resultaat.

Is het wetenschappelijk verantwoord?
Wetenschappelijke studies in de USA hebben aangetoond dat 70% van de personen die 4 behandelingen met een interval van 1 maand hebben gehad, na 8 maanden al heel tevreden is met het tot dan toe behaalde resultaat.
Ook zijn er in Amerika uitgebreide klinische studies gedaan naar het IPL systeem voor definitief ontharen. Deze mag dan ook van de toonaangevende FDA (Food and Drug Administration in de U.S.A.) de term “permanente haarreductie” voeren. Dit is absoluut een predikaat van veiligheid en betrouwbaarheid!

Is het echt veilig?
Ja, het is volledig veilig. Het licht dringt tot slechts enkele millimeters diepte in de huid. Alleen als daar een haarwortel zit wordt het licht omgezet in warmte en doet het dus zijn werk. Er is geen geleiding naar andere weefsels. Het is dus onmogelijk dat lymfe of zweetklieren beschadigd raken die vlakbij de de haarzakjes liggen.

Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haren per flits uitgeschakeld. Een paar damesbenen of de rug van een man kunnen veelal binnen een half uur behandeld worden. Kleinere oppervlakken zoals b.v. bovenlip of bikinilijn gaan natuurlijk nog veel sneller.

Is permanent ontharen pijnlijk?
Als de lichtflits de haarwortel bereikt kan men een lichte prikkeling ervaren op die plaatsen waar bepaalde huidzenuwen dicht aan de oppervlakte liggen. De ontstane warmte tijdens de behandeling is te vergelijken met het gevoel van zonnebrand. Ook kan na de behandeling enige roodheid ontstaan die doet denken aan een zonnebrand. Als deze er is verdwijnt het al snel, meestal binnen enkele uren en het is niet hinderlijk.

Is het mogelijk om het haar alleen maar uit te dunnen?
Helaas is dat niet goed mogelijk omdat het lichaam de haartjes in een onregelmatig patroon aanmaakt. Het resultaat wordt dus een onvoorspelbaar geheel van kale en nog behaarde oppervlakken.

Kan ik zonnen? (of onder de zonnebank?)
Vanaf ca. 2-3 weken voor de behandeling en tijdens de gehele kuur moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Als zoncontact onvermijdelijk is bevelen wij een zonnebrandcreme aan met een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock).
Na afloop van de kuur moet u nog ca. 1 maand wachten alvorens de huid bloot te stellen aan de zon. Volgt u dit advies niet op dan kan de huid reageren door extra veel pigment aan te maken, maar helaas meestal vlekkerig en dus lelijk. Ook is er dan een verhoogde kans op een zonne-allergie (jeukende rode bultjes).

Is het gebruik van zelfbruiningscremes toegestaan?
Zelfbruiners bevatten een stof die een reactie met licht aangaat. Daarom wordt het gebruik hiervan een week voor de behandeling afgeraden. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.

Is behandelen op moedervlekken mogelijk?
Ja, ontharen op moedervlekken is goed mogelijk, maar alleen als het ‘rustige’ moedervlekken zijn (regelmatig van vorm en kleur, niet jeukend en niet veranderend)

Mag ik direct na het behandelen van een oksel deodorant gebruiken?
Nee, we raden aan daar minstens een halve dag mee te wachten tot de huid weer rustig is.

Hoe snel is het resultaat te zien?
De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek!
Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Men moet echter even geduld hebben tot de opperhuid de resten verwijderd heeft.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. De hoeveelheid behandelingen die een persoon gemiddeld nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Huidskleur, haarkleur, huidsoort en haarsoort spelen hierbij een rol. Tijdens een intake-gesprek zal dit worden bekeken en kan er een indicatie worden gesteld.

Voor mannen en vrouwen?
De IPL is zowel geschikt voor dames als heren.
Is de leeftijd van invloed?
De IPL is voor mensen van alle leeftijden geschikt.

En jongeren?
Bij jongeren is het lichaam misschien nog maar net begonnen de haren te laten groeien. Ontharen kan dan wel, maar is veel minder zinvol.


Worden de IPL behandelingen vergoed door mijn verzekeraar?

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid van een vergoeding. Of dit bij u van toepassing is dient u echter zelf na te lezen in uw polisvoorwaarden of bij uw verzekeraar na te vragen, want het kan mede afhangen van de keuze van uw pakket.

Wanneer ontharen we niet?
Epilepsie ,zwangerschap en borstvoeding, koorts of infecties, pacemaker gordelroos, verse operatielittekens , kanker , metalen in of onder de huid waar we behandelen ,tatoeages
Bij b.v. exceem en psoriasis ontharen we wel, waarbij de actieve plekken absoluut vermeden worden.

Helaas merken wij soms dat er bedrijven zijn die beweren dat alles onthaard kan worden. Zoals we hierboven ook uitgelegd hebben is dit niet zo.
Indien wij van mening zijn dat er geen resultaat kan worden verwacht dan zullen wij – hoe teleurstellend ook voor u – niet tot behandelen overgaan!

Waarom de IPL van Roya’s studio
Doordat onze IPL voorzien is van diverse, wisselbare koppen, kunnen we snel werken op grote lichaamsoppervlakken en uiterst nauwkeurig waar het moet. Bijvoorbeeld tussen de wenkbrauwen.
Daarnaast is de (herhaal-)snelheid van de lichtpuls van belang. Onze IPL is watergekoeld zodat we zelfs in staat zijn om meerdere flitsen per seconde te geven! Dat alles zorgt voor een wezenlijk kortere behandeltijd en dus een aantrekkelijker prijs!

Opletten: Definitief ontharen is een reductie van 90% !!!

Couperose

Couperose zijn chronisch verwijde/uitgezette haarvaatjes, als gevolg van vaatwandverslapping. Couperose komt meestal voor op wangen en neus en is een volkomen onschuldige aandoening. Couperose lijkt op een netwerk van fijne rode draadjes die net onder het huidoppervlak liggen.

Meestal treedt in gemiddeld twee à drie behandelingen al een sterke vermindering op.

Tussen twee behandelingen dient er minimaal zes weken pauze tussen te zitten.

Een laserbehandeling dient te worden gezien als ‘onderhouds’-behandeling, dat wil zeggen: tussentijds kunnen er natuurlijk nieuwe verwijde vaatjes zichtbaar worden. Een jaarlijkse nabehandeling is aan te raden, om het goed onder controle te houden.

Hoe snel nieuwe couperose zal ontstaan is afhankelijk van onder andere weersinvloeden, leefwijze, sterkte van de vaatwand, gebied etc.

We kunnen couperose wel verminderen, maar niet voorkomen! Het gebruik van vaatwandversterkende crèmes uit vitamine E-preparaat (heft stuwing op) en sunblock zijn aan te raden.

 

Pigmentvlekken

 Pigmentvlekken worden veroorzaakt door opgehoopt pigment op plaatsen waar de huid vaak in de zon komt. Ze zijn goed te behandelen met onder andere de IPL-laser.

Naast rimpels zijn pigmentvlekken het meest zichtbare teken dat uw huid veroudert. Het opgehoopte pigment veroorzaakt opvallende vlekken die soms ook hoger liggen dan de huid er omheen. Wilt u een egaal gezicht zonder pigmentvlekken? Er zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Met de IPL  kunnen we sproeten, ouderdomsvlekjes, en pigmentvlekken op een veilige manier verminderen of verwijderen. We behandelen het pigment met licht.  Het resultaat? Na een tijdje heeft u weer een rustige, egale huid.*

comments are closed